MECHANICAL in Hungary!


Ian Tregillis‘s critically-acclaimed THE MECHANICAL is available in Hungary! Published by Twister Media as GÉPLÉLEK, here’s the synopsis…

Jaxnak hívnak. 

Ezt a nevet adták szolgatartóim.

Kattogó vagyok: egy gépember, akit az alkímia hajt. A társaimból toborzott sereg hódította meg a világot – nekik köszönheti a Patinás Trón, hogy ma nincs földi hatalom, amely szembeszállhatna vele.

Hűséges inas vagyok. A legelszántabb katonai gépezet. Erőm kolosszális, kitartásom nem ismer határokat.

De emberi szolgatartóim akarata gúzsba köt.

Rabszolga vagyok. De kiharcolom a szabadságom.

A korai huszadik század Európájában a kálvinista Hollandia az uralkodó hatalom, köszönhetően egy németalföldi matematikusnak, aki a tizenhetedik században forradalmi (és mágikus) ötletével felborította a kontinens hatalmi egyensúlyát. Mechanikus katonákat alkotott, amelyek mindenben engedelmeskednek mestereiknek. E fáradhatatlan harcosoknak köszönhetően az 1900-as évek elején már nincs olyan hatalom, ami ellen tudott volna állni a holland csapatoknak, kivéve egy apró, ma is harcoló frakciót, a francia katolikusokét, akik az újvilágba kellett, hogy áttegyék a székhelyüket.

A történet egyik főszereplője Jax, a mechanikus szolga, aki teremtői parancsait teljesíti, miközben felébred benne a szabadság utáni vágy. A regény másik fő alakja a francia kémfőnök Berenice Charlotte, akit olthatatlan bosszúvágy hajt a hollandok ellenében. E két karakter sorsa egy sok titokkal terhelt, érdekes és csavarokkal teli történetben és egy rendkívüli arányérzékkel és ötletességgel felépített világban fonódik össze.

The first novel in the Alchemy Wars series, THE MECHANICAL is published in English by Orbit Books. Here’s the English-language synopsis for the novel…

My name is Jax.

That is the name granted to me by my human masters.

I am a slave.

But I shall be free.

Set in a world that might have been, of mechanical men and alchemical dreams, the new novel from Ian Tregillis confirms his place as one of the most original new voices in speculative fiction.

Zeno represents Ian Tregillis in the UK and translation, on behalf of Kay McCauley at Aurous, Inc.

More Zeno agency news