Out Now: two new editions of Roger Zelazny’s JACK OF SHADOWS!


There are two new editions of Roger Zelazny‘s classic JACK OF SHADOWS available! The novel, which was first published in 1971, is now available in Estonia and Russia (audio). Read on for more details…

The Estonian edition (cover above) is published by Faataasia as VARJUDE JACK. Here’s the synopsis…

Selle romaani peategelane elab maailmas, kus hiiglaslik masin on peatanud planeedi pöörlemise, nii et see on jagunenud päevavalguse käes asuvaks teadusmaailmaks ja ööpimedusse mattunud maagiaühiskonnaks. Peategelane Jack on ainus, kes suudab liikuda nii pimeduse- kui valgusetsoonis. Ta peab lahendama dilemma, mida selle maailma südames asuva masinaga peale hakata. See Hugo auhinnale nomineeritud romaan on mõeldud austusavaldusena ka ulmekirjanduse suurmeistri Jack Vance’i kaubamärgiks kujunenud eksootilisi ja fantastilisi maailmu kujutavale loomingule.

In Russia, the novel is now available as an audiobook, published by Студия озвучания “Глагол” as Джек из Тени

Кому Джек из Тени, кому просто вор,
кому Господин, кому Джек из Зла,
кому даже Джеки, но ни одному
не друг
не герой
и не дай бог
чтоб враг.

В мире, разделенном на Светлую и Темную стороны, одна из которых живет Наукой, а другая Магией, был один, кто слышит свое имя, когда оно произносится в тени. Аутсайдер, темная лошадка, выдающийся мошенник, обреченный на одиночество, главная угроза мироустройству… Джек, встретившийся с самим собой.

Here’s the English-language synopsis for the novel…

The Earth no longer rotates. Science rules the dayside of the globe. Magic rules the World of Night, and Jack of Shadows, Shadowjack the Thief, who broke the Compact and duped the Lord of High Dudgeon, walks in silence and in shadows to seek vengeance upon his enemies.

Zeno represents Roger Zelazny in Translation, on behalf of the Zelazny Estate.

More Zeno agency news